AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Onderstel

Aankoopkeuring en het Onderstel van de Auto:

“Een goed onderstel is van levensbelang”

Wat doet het onderstel?

Het onderstel van de auto zorgt ervoor met alle onderdelen waaruit het bestaat, dat je banden altijd zo goed mogelijk contact hebben met de weg.

Zodat je remweg zo kort mogelijk is, dat je niet uit de bocht vliegt en dat je niet zomaar in een slip terecht komt.

Meer over dat onderstel:

De onderdelen van het onderstel van een auto zijn zeer divers en ook nog eens afhankelijk van het type auto. Vaak gehoorde onderdelen zijn de veren en de schokdempers. Maar ook draagarmen, torsiestangen en andere delen, maken samen het onderstel.

Als het onderstel zich in een goede staat bevindt dan zorgt dat ervoor dat de banden van uw auto onder alle omstandigheden hun grip houden. Dat uw auto normaal beladen kan worden zonder door te zakken. Niet van links naar rechts over de weg gaat bij een beetje wind. Ook op koers blijft als u flink de remmen ingaat. En natuurlijk dat de auto de richting op gaat, waarin u haar stuurt. Een goed onderstel is dan ook letterlijk van levensbelang!

 

Veren & Schokdempers:

De veren dragen uw auto en zorgen dat bij oneffenheden in de weg uw auto comfort biedt. De schokdempers zorgen dat uw auto niet blijft veren en de beweging gecontroleerd is. Bij slappe of gebroken veren staat de auto niet recht of kan niet voldoende beladen worden. Bij versleten of lekke schokdempers heeft de auto geen controle meer over de wielen, reageert sterker op wind, deint lang na en heeft serieus minder grip met de banden op de weg. Op volle snelheid op de snelweg is de remweg zelfs tientallen meters langer met versleten schokdempers!

Draagarmen, subframes, fusee-kogels, stuurkogels en nog zoveel meer:

De gemiddelde tegenwoordige auto is zo geavanceerd in zijn onderstel en de hoeveelheid aan onderdelen dat dit voor een leek niet meer te beoordelen is. Ieder onderdeel is gericht op een optimale wielstand en daardoor grip van de banden in combinatie met een prima comfort. Onder alle omstandigheden, rechtuit, in de bocht, op goede en op minder goede wegen. Om deze onderdelen dit te laten doen zitten ze vol met rubbers voor het comfort, met kogels om te kunnen bewegen of draaien. Helaas zijn al die rubbers en kogels aan slijtage onderhevig. Zo wordt een prima sturende auto met een versleten draagarm-rubber of fusee- of stuur-kogel opeens een zwabberende, moeilijk in de koers te houden auto. Dit betekent niet dat iedere auto die niet koersvast is versleten delen aan het onderstel heeft. Een verkeerde banden-keuze of een onjuiste uitlijning kunnen vergelijkbare effecten geven.

Bij de diensten van Auto-Kennis kijkt de expert niet alleen of de auto goed rijdt. Hij kijkt ook naar eventuele versleten kogels en rubbers van het onderstel. Een sterk verouderd ingescheurd rubber mag dan misschien nog wel voor de APK tot hij volledig ‘los ligt’, maar dient wel vervangen te worden voor een goed werkend onderstel.

Laat uw aanstaande auto dan ook keuren voordat u deze koopt. Bij Auto-Kennis wordt bij iedere auto het onderstel op werking en slijtage gecontroleerd. Zodat u er met een gerust hart mee kan rijden!

Onderstel | Levensduur:

Een onderstel is aan slijtage onderhevig:

Vaak wordt gedacht dat een jonge auto of een auto met weinig kilometers wel een goed onderstel moet hebben. In de praktijk is dit niet het geval. Moderne auto’s bieden vaak steeds meer comfort en een steeds betere wegligging. Door steeds meer onderdelen van een steeds geavanceerder ontworpen onderstel. Meer draagarmen, meer kogels. Allemaal zo berekend, dat ze hun werk alleen goed doen als ze in een prima staat verkeren. Auto’s, waar bij lage kilometerstanden al complete draagarmen vervangen moeten worden bijvoorbeeld, zijn dan ook geen uitzondering. Iets wat serieus in de papieren kan lopen. Buiten de kosten van de nieuwe onderdelen en de montage hiervan, moet de auto daarna bijna altijd worden uitgelijnd.

Een goede controle van het onderstel is van wezenlijk belang bij de aankoop van een auto. Buiten je eigen veiligheid die in het geding is bij een slecht onderstel, zijn reparaties in de regel duur.

Als je de auto eenmaal hebt, dan blijft je onderstel het langst goed door rustig te rijden over verkeer drempels. Maar ook door geen stoep hard op te rijden en geen onverharde wegen te rijden. Behalve de ouderdom in jaren of kilometers en mogelijke roestvorming, is het de gebruiker die in belangrijke mate bepaalt hoe lang zijn onderstel meegaat!

Schokdemper Roest

Schokdemper ernstig aangetast door roest!

Op de foto een schokdemper welke wij tegenkwamen bij een aankoopkeuring op een auto. Een auto met bovendien een net nieuwe geldige Apk-keuring. Binnen de kortste tijd lekt deze schokdemper en verliest daarmee volledig haar werking. Door roest is nagenoeg niets meer over van de oorspronkelijke dikte en sterkte van het materiaal.

Een goed uitgevoerde aankoopkeuring voorkomt dat u een auto koopt met een gevaarlijk onderstel

Onderstel Auto | De diensten van Auto-Kennis:

Vanzelfsprekend wordt bij de diensten van Auto-Kennis secuur gecontroleerd of het onderstel van de auto veilig is!

Een goed onderstel kan zijn werk natuurlijk alleen maar doen in combinatie met goede banden en dan optimaal veiligheid bieden onder alle omstandigheden!

maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten

Het is vrijdag 22:41we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl