AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Aandachtige inspectie van ieder onderdeel bij Auto_kennis

APK | Algemene Periodieke Keuring:

En waarom we soms nog steeds onveilige auto’s zien met ‘een verse APK” erop:

Bij de invoering van de APK werd er veel gediscussieerd. Wordt de APK-keuring uitgevoerd door onafhankelijke keuringsinstanties zoals in Duitsland en België? Of laten we het over aan de garage-branche? De garage-branche mocht het gaan doen. Lees hieronder waar het vaak nog fout gaat!

Met regelmaat komen bij keuringen van Auto-Kennis auto’s aan bod waar een gloednieuwe APK-keuring op zit, terwijl de auto absoluut niet aan de normen voldoet. In een aantal gevallen is de auto zelfs gewoon levensgevaarlijk!

Een mooi voorbeeld uit de praktijk:

Wij zijn niet snel verbaasd bij Auto-Kennis met wat we soms tegenkomen. We waren dit wel toen wij een auto wilden keuren die zo ingeparkeerd stond bij een handelaar, dat er eerst 50(!) auto’s van de plek moesten, voordat de auto eruit gereden kon worden. Dit zou uren gaan duren. De handelaar bood daarom zijn excuses aan, dat er niet zomaar met de auto gereden kon worden.

De auto had wel een nieuw APK-rapport van een half uur oud.

Auto’s worden niet op een parkeer terrein Apk goedgekeurd. Roest op remschijven en halflege banden lieten zien dat de auto al enige maanden op de plek in het hoekje stond waar wij hem aantroffen. De auto was helemaal niet bekeken voor de APK en ten onrechte goedgekeurd!

Een auto met een nieuwe APK verkoopt natuurlijk makkelijker. Sterker, een auto zonder geldige APK is bijna onverkoopbaar. Een misverstand is trouwens dat een wél terecht Apk goedgekeurde auto, verder ook een echt goede auto is, zonder gebreken of achterstallig onderhoud.

Zie het fragment hieronder uit de uitzending van POWNEWS, waarin nog eens pijnlijk duidelijk wordt hoe eenvoudig het is om iedere, ook levensgevaarlijke auto’s, van een nieuwe APK te voorzien.

De ‘Zwarte APK’:

Maar ook: Onterecht APK-Afgekeurd!

Aangezien een APK-afkeur de keurende garage vaak omzet oplevert in de vorm van de uit te voeren reparaties, wordt er ook met regelmaat onterecht afgekeurd.

Helaas komt ook dit met enige regelmaat voor. Een tijdje geleden keurt Auto-Kennis een Ford C-Max welke aangeboden wordt voor een scherpe prijs, in prima staat. De klant wil de auto nog die middag meenemen, maar het is te laat om de auto nog APK af te melden. Nadat de klant nogmaals meegedeeld is dat de auto absoluut aan de Apk-normen voldoet, neemt deze de auto mee zonder nieuwe APK, met wat korting.

Enkele dagen hierna neemt de klant contact op met Auto-Kennis. Hij heeft inmiddels zijn nieuwe auto aangeboden bij een ‘Fast-fitter’ voor de APK. Die werd daar zeer goedkoop aangeboden.

De auto werd wel even afgekeurd, maar kon voor €1500,- gerepareerd worden!

In een direct gesprek met de keurmeester van Auto-Kennis werd de klant nogmaals overtuigd van de kwaliteit van de door hem aangeschafte auto. Hij ging daarop met de auto naar zijn ‘vertrouwde eigen garage’. Deze keurde de auto uiteraard onmiddellijk goed! Zonder adviespunten. Een prima auto!

APK-afkeur Roest remleiding
Gelukkig keuren de meeste garages nog steeds verantwoord en veilig. De Rijksdienst voor het Wegverkeer houdt hier toezicht op en zegt in de nabije toekomst misstanden bij de APK scherper in de gaten te zullen houden.
maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten

Het is vrijdag 22:08we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl