AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Waarom een aankoopkeuring van Auto-Kennis?

Particulieren kopen steeds vaker occasions via het internet. Van merkdealers, maar ook van autohandelaren en particulieren. Voor u als koper is het dan belangrijk dat de auto aan uw verwachting voldoet. Dat u niet heel snel met torenhoge rekeningen wordt geconfronteerd! Omdat de auto toch veel slechter blijkt dan u dacht bij de aankoop. Een keuring van Auto-Kennis is dé oplossing. De auto wordt door onze onafhankelijke specialist ter plaatse bij de verkoper gekeurd. Er wordt daarna een officieel keuringsrapport opgemaakt. Uiteraard wordt alles ter plaatse, of telefonisch als u niet bij de keuring bent, volledig en begrijpelijk uitgelegd. Natuurlijk worden daarbij al uw eventuele vragen beantwoord.

Vraag of de auto gekeurd mag worden!

Zelfs als de auto niet door ons of een andere specialist wordt gekeurd, weet u wel hoe de verkoper hier tegenover staat. Wil de verkoper absoluut niet aan meewerken aan een aankoopkeuring, dan heeft u een redelijke kans op een occasion met verborgen gebreken. Iedere betrouwbare verkoper die een goede occasion aanbiedt, zal geen probleem hebben met een objectieve keuring.

Een aankoopkeuring is overigens niet te vergelijken met een Apk-keuring. Een auto met zelfs een recente Apk- goedkeuring, zegt niet heel veel over de werkelijke staat en onderhoudsstaat van de auto.

Na afloop van de keuring:

Goede Auto:

 • De door u uitgezochte tweedehands auto heeft een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Is technisch bovendien prima in orde! U heeft een betrouwbare gebruikte auto uitgezocht voor een goede prijs. Gefeliciteerd met uw keuze!
 • De auto is in de basis goed, maar er zijn puntjes van aandacht. Deze punten worden vaak in goed overleg door de professionele verkoper opgelost. Bij de koop van een particulier leidt het vaak tot een lagere prijs.
s

Slechte Auto:

 • De auto is in een te slechte staat om verantwoord te kopen. Is de kosten van de noodzakelijke reparaties of onderhoud niet waard.
  U krijgt een negatief koop advies maar blijft hoge kosten bespaard van een gekochte `kat in de zak`.
 • In meer dan de helft van de keuringen blijkt de auto op belangrijke punten tekort te schieten. Dat gaat van eenvoudig maar toch prijzig op te lossen zaken tot aan gevaarlijke gebreken.

Redelijke Auto:

 • De auto is in een redelijke staat maar heeft belangrijke gebreken. Die moeten gerepareerd worden. In sommige gevallen wist de verkoper ook niet dat er gebreken waren. Vaak komen we dan samen tot een oplossing die voor iedereen bevredigend is.
 • De verkoper laat de gebreken herstellen of geeft u bijvoorbeeld een korting op de auto. Hiervoor kunt u zelf de gebreken laten herstellen.
 • Ook kan het zijn dat de aankoopprijs dusdanig laag is, dat zelfs met de geschatte reparatiekosten erbij, de aanschaf toch verantwoord is. Wij adviseren u daarin graag!

Waarop let de specialist bij de aankoopkeuring?

Het antwoord is eenvoudig:

Op alles wat voor u als koper van belang is!

Klik op de items onder om ze uit te klappen

Motor & Aandrijflijn:

Het hart van je nieuwe auto! Natuurlijk controleren we de op staat van onderhoud. Uitlezen op storingen en goed functioneren. Maar ook op bijgeluiden en lekkages.

Carrosserie:

Natuurlijk de optische staat. Maar ook op schade of schade-verleden. Een lakdiktemeting wordt uitgevoerd.

Interieur:

Natuurlijk de optische staat. Maar ook de gordels, de werking van kachel en airco. De radio & navigatie. Kortom: alles wat je auto aangenaam maakt.

Documentatie & toebehoren:

We kijken of de auto compleet is & gedocumenteerd.

 • Gebruiksaanwijzing & boekjes van onderhoud.
 • Een tweede sleutel. De sleutel van de trekhaak indien van toepassing.
 • Documenten van onderhoud en het Apk-rapport.
Kenteken:

We controleren aan de hand van het kenteken op o.a.:

 • Leeftijd voertuig
 • Aantal eigenaren
 • Import-auto of Nederlands
 • Apk-geldigheid
 • Geldig zijn SCM-alarmcertificaat
 • Voertuig gestolen
 • NAP-controle m.b.t. KM-stand
Proefrit:

Natuurlijk rijden we met je toekomstige auto. Werking van alles wat jouw auto goed en veilig moet laten rijden komt dan aan het licht!

Onderstel & Banden

Natuurlijk zijn je onderstel & banden van levensbelang voor de veiligheid van je auto. Wij letten daar dan ook extra op!

Onderzijde Auto

Meer diensten van Auto-Kennis

Onze Aankoopkeuring & Garantie-Afloop-Keuring worden het meest gekozen. Kijk onderstaand wat we nog meer kunnen doen voor u.

Reparatie-Keuring

Auto’s hebben nu eenmaal onderhoud nodig. Ook treedt er wel eens een defect op en dan moet er gerepareerd worden. Gelukkig nemen veel garages hun vak serieus en wordt daar prima werk afgeleverd. Voor de klant is vaak door gebrek aan kennis, helaas totaal niet te controleren of de vermelde reparaties nodig waren of erger nog, of ze wel zijn uitgevoerd!

Auto-Advies

Als je wilt weten of je huidige auto het nog waard is om te blijven rijden, of dat je beter een ander kunt kopen. In dat geval geven wij je het juiste advies. Oprecht, eerlijk en vakkundig! Omdat wij geen andere belangen hebben. Niet om je huidige auto te repareren en ook niet om je er één te verkopen.

Aankoop-Begeleiding

Iedereen die auto rijdt en er één wil kopen krijgt ermee te maken. De keuze aan gebruikte auto’s is enorm! Merk, type, uitvoering, soort brandstof en nog veel meer om te kiezen. Is jouw keuze een verantwoorde keuze? Voor een goede prijs? En in welke staat verkeert de uitgezochte auto?

De professionals van Auto-Kennis begeleiden je graag!

Kosten:

Aankoopkeuring:

€139 /incl. BTW

excl. eventuele toeslagen

excl. KM-kosten

Eventuele toeslagen in geval van:

 

Motor meer dan 4 cilinders: €20,-
4-Wiel aangedreven: €20,-
Ouder dan 15 jaar: €20,-
Ouder dan 25 jaar: €50,-
Hybride / Elektrisch: €20,-
MOTORcheckUP olieanalyse: €20,-
Avondkeuring: €20,-
Luxe Camper: €99,-

Voor beschikbaarheid op de door u gewenste tijd of voor andere vragen neemt u eerst telefonisch contact op via ☎ 055-2600 000. Wij staan u graag te woord van maandag tm vrijdag, van 8:30 tot 21:00 en op zaterdag van 8:30 tot 15:00.

Een heel uitvoerige keuring gedaan van een occasion die ik wilde kopen. Een uitgebreide telefonische bespreking van de resultaten en een schriftelijk rapport in de mail binnen 24 uur. Dat is service! Iedereen aan te raden!

Jaap Mulder

Supergoede ervaringen met deze keurmeesters. Al meerdere keren een auto laten keuren, komt altijd met een gedetailleerd rapport via de email en een uitgebreide toelichting mondeling. Goede waarde voor de prijs, zeer tevreden mee.

Rick Viergever

maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten

Het is vrijdag 21:31we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl