AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Aandachtige inspectie van ieder onderdeel bij Auto_kennis

Veel gehoorde vragen

Hieronder zit u de meest gestelde vragen en de antwoorden:

klik op de onderwerpen om ze uit te vouwen.

Hoe gaat de Keuring in de praktijk?

Een keuring begint met een visuele inspectie van de auto. Daarbij wordt ook een lakdikte-meting uitgevoerd om te zien of er sprake is geweest van schade. Gelet wordt op de totale staat van de auto. Natuurlijk ook het interieur, de buitenkant en de onderzijde van de auto worden gecontroleerd. Net als alle zaken onder de motorkap. Het motormanagement wordt net als de overige elektronica uitgelezen op aanwezige foutcodes. Gebreken en andere aandachtspunten leggen we vast. Hierna maken we (samen met u als u aanwezig bent) een proefrit. Een rit die veel zegt. Niet over alleen de rijkwaliteiten, maar vooral ook over de technische staat waar de auto in verkeert. Daarop wordt de auto weer aan een laatste nauwkeurig onderzoek onderworpen. Dan wordt op alle details gelet die bij de proefrit op zijn gevallen. Tot slot maken wij rapport op en geven u een gedegen advies.

Contractbespreking | Onderhandeling:

"Een collega-bedrijf die ook aankoop-keuringen uitvoert, beweert dat zij een unieke dienst leveren hiermee. Jullie staan mij dus niet bij in de onderhandelingen en besprekingen met de verkoper? "

Natuurlijk staan wij u hierin bij!

Over prijs van de te kopen & inruil van uw huidige auto. Eventuele korting op de auto of uit te voeren onderhoud & herstel. En natuurlijk staan wij u ook bij in de contractbespreking als u dat wil. Dit doen wij al meer dan 18 jaar.

Omdat wij dit venzelfsprekend vinden. Omdat het volgens ons gewoon bij een goed & compleet advies hoort.

Hoe snel na aanvraag kunnen jullie keuren?

Auto-Kennis kan vaak binnen 2 werkdagen na aanvraag keuren. Belangrijk voor u als koper, die snel wil weten of de uitgezochte auto aan de verwachtingen voldoet. Maar ook voor de verkoper. Die wil niet te lang wachten om de auto voor u vast te houden. Soms kunnen wij zelfs dezelfde dag nog keuren. Om te weten hoe snel wij voor u kunnen keuren belt u met 055-2600 000 .

Moet ik zelf aanwezig zijn bij de keuring?

U bent van harte welkom bij onze keuring. Omdat een persoonlijk advies meer zegt dan een rapport, raden wij u aan bij de keuring aanwezig te zijn. U krijgt dan bovendien direct antwoord op vragen die u eventueel nog heeft. Als we samen of voor u de onderhandelingen voeren dan is dat ook prettig.

Natuurlijk kan of wil niet iedereen persoonlijk aanwezig zijn. De keurmeester keurt in dat geval het voertuig en belt u direct na afloop van de keuring om de bevindingen door te spreken en eventuele vragen van u te beantwoorden.

De eerste werkdag na de keuring ontvangt u het rapport per mail.

Hoe lang duurt een keuring?

Een keuring duurt gemiddeld anderhalf uur. Keuringen van auto`s waar een toeslag voor geldt duren wat langer. Dit is inclusief nabespreking met u en advies t.a.v. de aankoop.

Weekenden | Avonden | Wanneer keuren jullie?

In de basis keuren wij op doordeweekse dagen van 8:30 - 21:00 en op zaterdagen van 8:30 - 17:00.

Voor de avonden geldt een toeslag van € 20,- .

Kan u of de verkoper alleen op andere momenten? Dan keuren wij in overleg ook op zon- en feestdagen. Er geldt dan wel een toeslag.

Bel ons voor de mogelijkheden op 055-26 00 000 .

Wat kosten jullie diensten?

De kosten van onze diensten staan altijd op de pagina van de dienst vermeld. De kilometerkosten kunt u uitrekenen door de postcode in te vullen in het vakje daarvoor en te klikken bij `bereken`. Door de bedragen van de dienst van uw keuze, eventuele toeslag(en) en de kilometerkosten op te tellen, weet u precies waar u aan toe bent. U mag ons altijd bellen voor de kosten. Wij berekenen ze graag voor u.

Natuurlijk krijgt u na het maken van een afspraak, een bevestiging waarin de kosten helder aan u vermeld worden. Kosten zijn inclusief BTW.

Waarom & wanneer betaal ik toeslagen?

Omdat wij veel langer bezig zijn met bijvoorbeeld een ‘Range-Rover Sport, met 8 cilinders, 4-wiel-aandrijving & automaat, bovendien bomvol met accessoires, dan met een eenvoudige ‘Fiat-Panda’. Het lijkt ons niet eerlijk dat je voor de keuring van die laatste eenvoudige auto, net zo veel betaalt!

Dat terwijl we met de eerste auto veel langer bezig zijn.

Naar gelang de auto kan er dus sprake zijn van een toeslag of zelfs toeslagen. Vraag ons gerust telefonisch of voor ‘jouw auto’ een toeslag geldt!

Waarom betaal ik bij jullie KM-kosten?

De kilometerkosten zijn natuurlijk sterk afhankelijk van waar de auto staat. Omdat ook wij meer brandstof verrijden, als we verder moeten gaan om een auto te keuren die verder weg staat.

Komt de auto naar ons toe, dan betaalt u ook geen KM-kosten!

Keuren jullie in het buitenland:

Wij keuren met regelmaat ook over de grens. Meestal op aanvraag van bestaande tevreden klanten, waarvoor wij al eerder in Nederland keurden. Natuurlijk kunnen we u ook informeren over wat er bij het kopen van een auto in het buitenland komt kijken.

Prijzen en mogelijkheden verstrekken wij graag telefonisch via 055-2600 000 .

Keuren jullie ook Hybride | Elektrische auto's?

Wij keuren regelmatig hybride auto’s van de bekende merken zoals o.a. Honda, Toyota, Lexus, Volkswagen, Audi, Volvo, Mercedes & Hyuandai.

Wij kunnen bovendien bij het keuren van uw gebruikte Tesla als één van de weinigen de staat van iedere cel in de accupakketten uitlezen. Ook voor elektrische voertuigen zoals de MG ZS hebben wij de software om deze voertuigen op storingen te kunnen controleren.

Keuren jullie klassiekers?

Wij keuren met enige regelmaat echte klassiekers. U doet uzelf tekort als u een klassieker aanschaft zonder gedegen technische keuring.

Let op: Een taxatierapport komt vaak tot stand zonder serieuze technische keuring. Een mooi taxatie-rapport met een hoge waarde staat niet garant voor een technisch goed voertuig.

Op de meest gestelde vragen vindt u boven het antwoord.

Heeft u nog andere vragen?

Bel ons gerust op 055-2600 000 . Wij staan u graag te woord!

maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten
10 Juli - 29 JuliGesloten

Het is zaterdag 20:57we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl