AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Klassieker

Aankoopkeuring van de Oldtimer:

Dat leeftijd het verschil kan maken:

De overeenkomsten:

Een klassieke auto dient net als iedere ‘gewone’ auto grondig gecontroleerd te worden. Omdat er juist onder oldtimers een enorm verschil in kwaliteit bestaat. Van tot in de puntjes gerestaureerde exemplaren tot werkelijke wrakken.

De verschillen: Klassiek vs Modern

Door ouderdom kan de carrosserie roesten en door moeheid zelfs scheuren vertonen. Roest is soms met het blote oog zichtbaar, maar vaak ook verstopt onder een laag plamuur met een glimmende laag lak erover. Voor de leek zonder lakdikte-meter vaak niet waarneembaar.

Techniek:

Ook de techniek heeft te lijden door de ouderdom als ze niet goed werd bijgehouden. Uitgedroogde koelslangen, slechte elektrische bedrading en lekkende onderdelen, zijn maar een kleine greep uit wat er mis kan gaan door de hoge leeftijd.

 

Onze keuring & Klassieke Auto’s:

De oldtimers hebben een speciale plek bij Auto-Kennis. Wij kennen de zwakke punten en hebben de juiste kennis en mogelijkheden om uw klassieker goed te kunnen beoordelen.

Wij keurden oldtimers ‘van eenvoudige komaf’ zoals een Fiat 500 uit 1960, tot aan een exclusieve Italiaanse klassieker waar er nog maar 1 van ter wereld is. Die laatste met een waarde waar je een deftige villa voor koopt.

Voorkom een miskoop!

Ook bij bekende verkopers van klassiekers met naam en faam, keurden wij hoog geprijsde exemplaren welke absoluut niet in de staat verkeerden zoals beweerd. Of zoals zelfs in de taxatierapporten vermeld.

Voertuigen met serieuze gebreken en zelfs dicht gesmeerde carrosserieën kwamen voorbij.

Maar ook bijzondere schuur vondsten. Beter dan verwacht, technisch en optisch. Voor soms een heel aantrekkelijke prijs.

Laat uw aanstaande Oldtimer dan ook keuren voordat u deze koopt. Bij een partij met de middelen en de kennis om deze te beoordelen: Auto-Kennis!

De Klassieker | Waar het mis kan gaan:

Bekend adres | Taxatierapport vermeldt uitstekend voertuig:

De potentiële koper van een mooie Engelse oldtimer schakelt ons in. Omdat hij zelf de kwaliteit van de klassieker die hij graag wil kopen niet in kan schatten.

Het voertuig wordt verkocht door een gerenommeerde partij.

De oldtimer werd volgens opgaaf verkoper volledig in orde gemaakt. De carrosserie, de techniek en zelfs een nieuw dashboard en cabrio kap. Een taxatierapport gaf een waarde aan uit de hoogste categorie voor het type voertuig. Dit vanwege de vermelde uitstekende staat.

Die in het taxatierapport vermelde uitstekende remmen: Die remden zo ongelijk dat je bij stevig remmen bij schrikken, ‘rechtsaf zou gaan‘. De uitstekende carrosserie: Die werd niet eens op een brug beoordeeld, zodat de onderhuidse roest totaal niet werd ontdekt.

Die goede motor die volgens de taxateur uitstekend draaide: Die had een lekke koppakking en geen koelvloeistof meer in de radiateur. Wel koelvloeistof in de olie trouwens getuige de witte smurrie onder het kleppendeksel.

 

Laat de droom van een mooie oldtimer niet in rook opgaan. Laat een keuring uitvoeren om een miskoop te voorkomen!
Dashboard Klassieker

Goede controle van een klassieker kan voorkomen dat een droom in duigen valt:

Remcilinder

De mooie Engelse Klassieker was volgens verkoper professioneel hersteld. Aan o.a remsysteem wegens lekkage en scheef remmen.

De auto remde nog net zo scheef. Geen wonder dat de daarvoor aanwezige remdruk-verschil-schakelaar dan ook nog steeds niet was aangesloten.

De eerder lekkende remvloeistof welke agressief is en lak oplost, laat de lak eronder opkrullen en zorgt voor roestvorming op korte termijn. Alles behalve een professionele reparatie.

De beëdigde taxateur welke de auto als zeer goed beoordeelde heeft waarschijnlijk ook een te donkere zonnebril op gehad. Hij schrok in ieder geval van ons telefoontje met onze bevindingen. Zoals hij stelde ‘was een taxatie niet vergelijkbaar met een technische keuring‘.

Laat uw (toekomstige) Klassieke auto controleren door een partij met kennis van oldtimers!

Een Klassieke auto kan een mooie droom zijn die veel plezier kan geven. Bovendien ook nog eens vaak een goede investering als het een goed exemplaar betreft.

Een oldtimer in een slechte staat kan daarentegen veel geld kosten en tot veel ergernis leiden!

Oldtimer | De diensten van Auto-Kennis:

Vanzelfsprekend wordt bij de diensten van Auto-Kennis de Klassieker met een andere blik bekeken. “Omdat ze nu eenmaal niet nieuw zijn”. Maar omdat u voor een serieuze prijs wel een goed exemplaar mag verwachten, controleren wij uw (aanstaande) oldtimer met de grootste aandacht en kennis!

Aankoopkeuring Klassieker:

€139 /incl. BTW

excl. eventuele toeslagen

excl. KM-kosten

Eventuele kosten toeslagen in geval van:

  • Meer dan 4 cilinder: €20  
  • 4-wiel aangedreven: €20  
  • Klassieker: ouder dan 15 jaar :€20  
  • Klassieker: ouder dan 25 jaar: €50
  • MOTORcheckUP olieanalyse: €20
  • Avondkeuring: €20

Een goede technische staat van een Klassieker is essentieel.

Vanzelfsprekend komt dit uitgebreid aan bod bij onze keuringen en aankoop-begeleiding, maar ook bij ons auto-advies .

maandag8:30 — 21:00
dinsdag8:30 — 21:00
woensdag8:30 — 21:00
donderdag8:30 — 21:00
vrijdag8:30 — 21:00
zaterdag8:30 — 15:00
zondagGesloten
9 MeiGesloten

Het is zaterdag 17:33we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl