AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Motorolie 1

Waarom motorolie zo veel over de motor kan vertellen?

Het belang van motorolie | Behoud voor ‘het hart’ van uw auto!

De motor, het hart van uw auto. Natuurlijk kan die zijn werk alleen maar goed doen als die ook goed gesmeerd wordt.

Goede smering is niet altijd even vanzelfsprekend. Terwijl goede smering wél van essentieel belang is.

Vaak denken we dat als de auto wel ‘af en toe in de garage komt’, het met de olie ‘ook wel goed zit’. Als je menigeen vraagt wanneer ze het laatst de olie peilden, dan horen we vaak: ‘dat doet de garage toch?’.

En als er dan al genoeg olie in de motor zit, is die dan nog van goede kwaliteit?

 

Goede motorolie doet ‘meer’ dan alleen maar smeren!

Motorolie smeert natuurlijk. Maar wist u dat motorolie ook reinigt? En ook bijdraagt om onderdelen koel te houden in veel gevallen.

Wist u dat:

  1. Als er te weinig motorolie in de motor zit dat het koelen dan minder goed gaat. De olie te warm wordt en ‘beetje bij beetje’ wat verbrandt? Dat de olie daardoor niet meer zo goed smeert als de bedoeling is en dan eigenlijk veel eerder dan voorgeschreven, vervangen zou moeten worden?
  2. Olie in een motor die nooit lekker warm wordt door allemaal kleine ritjes, daardoor vaak veel te veel vocht bevat door condens. Condens die niet alleen uit je uitlaat komt op een koude dag, maar ook in je olie terecht komt!
  3. Dat in het geval van een eerst nog gering defect, zoals een interne lekkage in de motor bijvoorbeeld, er koelvloeistof bij de olie komen kan? Maar ook benzine als er een lekkende injector is, of diesel bij een lekkende verstuiver. Dat dit tot grote motorschade leiden kan!

In al die gevallen is de smering van de motor niet meer gewaarborgd en is er kans op motorschade door onvoldoende smering!

Voor €20,-* kunt u bij een keuring ook een MOTORcheckUP olieanalyse laten uitvoeren.

Als onderhoud dan toch niet optimaal werd uitgevoerd:

Testen & Meten = Weten

Op de foto is te bekijken hoe het eruit ziet als een jonge motor, met nog geen 70.000 KM op de klok, op punt van defect raken staat. Door vervuiling!

De olie-kwaliteit van deze BMW-motor was al langere tijd, alles behalve goed! Ondanks dat de service-historie ‘beweerde’ dat er op tijd olie was ververst. Zwarte drab, ‘black-sludge’, blokkeert en verstopt.

Bij keuringen van Auto-Kennis voeren we bij noodzaak, bij twijfel, of bij vermoeden van olie van onvoldoende kwaliteit, daar controle op uit.

De controle van de olie wordt op verschillende manieren uitgevoerd, al naar gelang wat nodig is in de specifieke situatie.
  • Altijd visueel: beoordeeld op kleur, doorzichtigheid, dikte en geur.
  • Vaak d.m.v. een MOTORcheckUP olietest. Een snel uit te voeren test welke veel kan vertellen over niet alleen de kwaliteit van de aangetroffen olie, maar ook over de motor.
  • Een laboratorium-test. De meest uitgebreidde test. Op de uitkomst dient gewacht te worden en de kosten zijn niet gering.

Een olietest van MOTORcheckUP laat zich snel en eenvoudig uitvoeren en is in de meeste gevallen dé aangewezen manier om meer over de motor te weten te komen.

Kosten:

MOTORcheckUP Olieanalyse:

In combinatie met de volgende diensten:

  1. Aankoopkeuring
  2. Garantie-Keuring
  3. Reparatie-Keuring
  4. Auto-Advies

€20 /incl. BTW

 

Het belang van de staat van de olie te weten is als het belang van een bloedonderzoek bij de dokter!

Of u nu wilt weten of de olie van de motor van uw auto nog even meekan of ververst moet worden. Of dat u wilt weten of er aanwijzingen zijn voor gebreken, welke opgelost moeten worden om geen verdere schade te veroorzaken:

Een MOTORcheckUP olietest geeft u direct meer duidelijkheid.

De specialisten bij Auto-Kennis kunnen deze olie-analyse voor u uitvoeren in combinatie met één van onze andere diensten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

*De werking van de MOTORcheckUP test werd onderzocht en de functionaliteit bevestigd door TUV Sud, welke vergelijkbaar is met de Nederlandse TNO.

maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten
10 Juli - 29 JuliGesloten

Het is zaterdag 20:49we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl