AUTO-KENNIS

Omdat een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie!

Aandachtige inspectie van ieder onderdeel bij Auto_kennis

Tips van de professional:

Omdat wij er al 21 jaar, dag in dag uit, professioneel mee bezig zijn!

klik op de onderwerpen om ze uit te vouwen.

Algemeen advies:

Bekijk de auto bij daglicht:

Bij daglicht ziet u veel meer dan in het donker. Beschadigingen zoals krassen en deuken. Maar ook afwijkingen in de kleur of de naden welke op schade in het verleden kunnen wijzen.

Ga niet alleen

U kent de verkoper immers niet! Zeker als het een particulier is, weet je nooit van tevoren met wie je te maken hebt. Neem als u wel alleen gaat, niet zomaar direct grote contante geldbedragen mee.

Haastige spoed is zelden goed:

Veel verkopers willen u verleiden tot een snelle koop. Laat u nooit opjagen als het om kopen gaat! Neem de tijd om te kijken of de auto echt is zoals u die wilt. Neem de tijd om de auto goed te beoordelen.

Aanbetaling

Betaal niet zomaar impulsief aan op de auto! Een aanbetaling wordt juridisch gezien als bevestiging van de koop. Door aan te betalen kunt u vaak niet zomaar meer van de koop afzien.

Als je wel aanbetaalt: Leg vast dat je de aanbetaling terug krijgt, als de auto niet in orde blijkt te zijn bij een aankoopkeuring!

Kopen van Bedrijf of Particulier:

Bij kopen van een Bedrijf:

Zoek eens op internet op de naam van het bedrijf en kijk eens of u ervaringen van anderen tegenkomt? Er zijn gelukkig veel goede bedrijven, die service en garantie en het leveren van een goede auto heel serieus nemen. Helaas komt het tegenovergestelde ook veel voor!

Bij kopen van een Particulier:

Of, denkt te kopen van een particulier? Kijk eens als u bijvoorbeeld via Marktplaats uw nieuwe auto gevonden lijkt te hebben onder de ‘knop’: ‘bekijk alle advertenties van adverteerder’. Soms wordt u verrast dat die particuliere verkoper wel 6 auto`s van zijn moeder (die er niet meer mee mag rijden) te koop heeft. Of bel eens op en vraag naar DE auto uit de advertentie. Vraagt de verkoper, ‘welke auto’ of ‘welke advertentie’, dan verkoopt hij er ook vast meer!

Een auto van een particulier kopen maakt het vaak onmogelijk om aanspraak te kunnen maken op een oplossing, als er onverwachte gebreken aan de auto blijken te zijn. Van garantie is geen sprake indien u van een particulier koopt, tenzij er op de auto nog garantie zit en deze overdraagbaar is. Wél is de prijs soms zo aantrekkelijk, dat het toch loont om van een particulier te kopen. Laat in dat geval de auto keuren of neem minimaal iemand mee die echt verstand van zaken heeft!

Adviezen voor als u denkt de juiste auto gevonden te hebben:

De volgende zaken kunt u zelf alvast goed bekijken:
Carrosserie | Deuren & Ramen:

Controleer alle deuren, kofferbak en motorkap. Of ze open en dicht gaan maar ook ‘op slot en van slot’ op de centrale deurvergrendeling. Ook afstandsbediend met de sleutel.

Dashboard | Storingslampjes:

Branden alle (storings-)lampjes op het dashboard voordat u de auto start? Gaan ze ook weer uit nadat de auto gestart is?

Koop geen auto met storings-lampjes die branden bij lopende motor! Als het een klein probleempje is volgens de verkoper, dan had hij het ook kunnen laten repareren voordat u de auto kwam bekijken.

Werking Bedieningsorganen:

Gaan de ramen goed open en dicht? Werkt de verwarming op alle standen en wordt de airco snel koud? Doet alle verlichting het zoals het hoort? Doet de radio het en werkt de navigatie?

Probeer alles wat er op en aan de auto zit wat jij belangrijk vindt! Des te meer erop zit, des te meer kan er defect zijn.

Motor | Starten

Hoe makkelijk start de auto? Als het lang duurt voordat de auto aanslaat is er vaak een motorisch probleem.

Is de motor koud of liet de verkoper hem warm draaien? Een warm gedraaide motor start vaak beter en heeft minder bijgeluiden.

De volgende zaken kunt u zelf alvast goed beluisteren:
Motor | Geluiden:

Als je getik of gerammel in de motor hoort is dat vaak geen goed teken. De ene motor is wel minder stil dan de ander. Vaak kan alleen een specialist beoordelen of de geluiden die u hoort normaal zijn voor het type auto, of dat er een probleem is met de motor.

Versnellingsbak | Geluiden:

Geeft de versnellingsbak rare geluiden? Kraakt hij bij schakelen of zoemt of bromt hij het uit? Zowel een handgeschakelde auto als een automaat horen hun werk zonder rare bijgeluiden te doen!

Overig | Geluiden:

Hoort u knakkende of klapperende  geluiden bij rijden? Gekraak bij het sturen? Schrapende geluiden bij het remmen?

Soms is er weinig aan de hand, maar vaak moet er iets serieus gerepareerd worden.

U heeft nu een eerste selectie gemaakt en al veel mogelijke problemen uitgesloten. Om een auto werkelijk goed te kunnen beoordelen is eigenlijk meer nodig. De ene auto schakelt nou eenmaal stroever dan de ander en de ene motor klinkt ook anders dan de ander. Ook hebben veel auto’s specifiek zwakke punten, die vaker voorkomen dan bij andere auto’s. Punten die voor een koper vaak niet zichtbaar zijn. De professionals bij Auto-Kennis lezen natuurlijk ook alle elektronische systemen uit of ze juist werken. Ook doen we natuurlijk een lak-meting om eenvoudig te kunnen zien of er ooit schade was.

Voor een goede beoordeling in welke staat de gebruikte auto zich bevindt en welke kosten u kunt verwachten, is het daarom altijd raadzaam om een professional van Auto-Kennis in te schakelen.

Een zorgvuldig uitgevoerde aankoopkeuring behoedt u voor onverwachte kosten van reparatie of achterstallig onderhoud. Of erger, een auto die door een zwaar schade-verleden of een teruggedraaide kilometerstand zijn geld absoluut niet waard is. Een aankoopkeuring verdient zich in de regel dan ook altijd terug!

Vanaf €119,-* kunt u de auto laten beoordelen door een expert van ons.

Kosten:

Aankoopkeuring:

€119 /incl. BTW

excl. eventuele toeslagen

excl. KM-kosten

Eventuele toeslagen in geval van:

 

Motor meer dan 4 cilinders: €20,-
4-Wiel aangedreven: €20,-
Ouder dan 15 jaar: €20,-
Ouder dan 25 jaar: €50,-
Hybride / Elektrisch: €20,-
MOTORcheckUP olieanalyse: €20,-
Avondkeuring: €20,-
Luxe Camper: €99,-

Voor beschikbaarheid op de door u gewenste tijd of voor andere vragen neemt u eerst telefonisch contact op via ☎ 055-2600 000. Wij staan u graag te woord van maandag tm vrijdag, van 8:30 tot 21:00 en op zaterdag van 8:30 tot 15:00.

maandag8:30 — 19:30
dinsdag8:30 — 19:30
woensdag8:30 — 19:30
donderdag8:30 — 19:30
vrijdag8:30 — 19:30
zaterdag8:30 — 13:00
zondagGesloten

Het is vrijdag 21:44we zijn GESLOTEN

Contact

Auto-Kennis.nl

Frederikslaan 17 

7316 DN Apeldoorn

Tel: 055-2600000

Mail: info@auto-kennis.nl